Nechcete v centru Břeclavi hobby market? Co můžete udělat?

* Sledujte tyto stránky a napište sem svůj názor, vyjádření, článek, účastněte se schůzek a plánovaných aktivit

* V současnosti ještě záměr velkoprodejny neprošel procesem podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Původní dvě oznámení, proti kterému jsme napsali řadu námitek a podali petici občanů, vzal investor opakovaně zpět. Nyní investor návrh přepracoval a znovu oznámil - dokumentace byla zveřejněna zde. V současnosti je třeba opět tlaku veřejnosti, aby záměr byl řádně odborně posouzen z hlediska dopadů na životní prostředí, ovzduší, krajinu, obyvatelstvo, kulturní památky apod., což jinak není automatické! (aktualizováno červen 2011)



pondělí 26. července 2010

Proč nechceme velkoprodejnu v centru a otázky ohledně R 55 - odpověď občanovi

Z návštěvní knihy na stránkách města Břeclavi

Středa, 21. červenec 2010
Zdeněk Florus:
Vážená paní Zuzano Candig, chtěl bych se Vás jenom zeptat jestli, někdy parkujete před Lidlem nebo Billou a jdete spokojeně vyřizovat své věci do města nebo jste poctivec a vezmete dvacku a vsunete ji provozovateli parkoviště...... Proto nechápu Váš postoj proti někomu, kdo chce zbudovat za své peníze něco, co má sloužit všem. Já osobně jezdím do Obi v Hodoníně příliš často a to Vám nevadí, jaký vliv na životní prostředí mají ty auta živnostníků, kteří nemají kde v Břeclavi koupit materiál.

Čtvrtek, 22. červenec 2010
Jana Veselá:
Pane Florusi, zkuste si ještě jednou znovu přečíst o co Z. Candigliota opravdu jde. Pokud jste to nečetl, tak se divím, že reagujete na něco, o čem toho víte tak málo. [...]v iniciativě Zeleného Podluží, kde je předsedkyní Z. C., jde o místo, kde se má hypermarket stavět. A ještě jedno dovysvětlení - Z. C. není proti stavbě Hobby marketu, je proti stavbě hypermarketu v centru města. OK? Dojíždění na okraj města Břeclavi, kde by Hobby market mohl být, byste akceptoval? [...]

Pondělí, 26. červenec 2010
Zuzana Candigliota:
Vážený pane Florusi, v podstatě Vám už za mě odpověděla paní Veselá. Nám jde konkrétně za sdružení Zelené Podluží a iniciativu Houby Market o to, aby na zámecké louce, respektive kdekoliv v centru města Břeclavi, nestál žádný hypermarket. To je stavba, která do centra z mnoha důvodů nepatří a která, když už má někde stát, tak na periferii města, např. u Tesca či Hypernovy.

Na Vaši osobní otázku mohu odpovědět, že když si jedu něco vyřizovat do centra Břeclavi, tak jezdím na kole nebo jdu pěšky, auto se snažím využívat co nejméně. U Billy parkuji jen v případě, kdy tam spíše výjimečně jedu o víkendu na nákup.

Zda má plánovaný hypermarket na zámecké louce sloužit všem, jak píšete, to je otázka do diskuze. Mě osobně jistě sloužit nebude, nakupovat tam určitě nebudu, stejně jako úspěšně bojkotuji například Tesco. Ale i Vás by mělo zajímat, zda tam má být Vámi požadovaný hobbymarket, nebo tam bude třeba Kaufland, což je docela reálné. V takovém případě snad uznáte, že si tam moc materiálu nevyberete. Proč tedy vedení města stavbu nepodmínilo tím, aby tam byl jen hobbymarket a nikoliv něco jiného? Proč investor tají, která prodejna tam má stát? Zdá se Vám to důvěryhodné?

Další otázkou je, zda byste do případného hobbymarketu dorazil, nebo byste zůstal stát v koloně aut. Pane Florusi, občané a občanky města Břeclavi totiž moc neví o výstavbě rychlostní silnice R 55 z Otrokovic do Břeclavi a upřímně řečeno se to ani nemají jak dozvědět – v měsíčníku Radnice jsem se o tak podstatné otázce nedočetla (jestli jsem to tedy nepřehlédla ve změti samochvál představitelů města).

Ale vraťme se k R 55, stavbě která bude v dohledné době dokončena. Co se pro nás změní? Doteď všechen tranzit ze severu (sever Moravy, Polsko, další státy na severu) jezdí směrem na Vídeň, Itálii, Chorvatsko přes Brno. S dokončením R 55 se ale situace změní a řidiči budou moci jet pohodlně, rychle a o 100 km (!!!) kratší trase po R 55 přes Břeclav. Takto řidiče zcela jistě navede i GSM systém a můžeme čekat v Břeclavi pěkné zhoustnutí dopravy. Mohl se stavět čtyřproudý obchvat v Břeclavi, který by tento problém vyřešil a který by byl zároveň alternativou k dálnici z Brna na Vídeň přes Mikulov. Tento návrh ale, představitelé města odmítali a trvali na dvouproudém obchvatu, přestože na tuto stavbu peníze prostě nebudou - není ani zařazena mezi plánované prioritní investiční akce. Je tedy zcela reálné očekávat, že Břeclav bude v brzké době neřešitelně neprůjezdná. Já tvrdím, že ti, co dali této stavbě zelenou, jsou buď hloupí a nekompetentní, nebo na tom mají nějaký ekonomický zájem. A upřímně řečeno, pan starosta mi hloupý nepřipadá.

6 komentářů:

  1. ... jen doplňuji:
    http://breclav.org/cs/vzkazy--navstevni-kniha
    ZeteM

    OdpovědětVymazat
  2. Lepší je vrabec v hrsti než holub na střeše. Jestli paní zelená kvůli Vám nezapočala realizace stavby obchvatu proto, že chcete z nějakého neznámého důvodu pruhy čtyři místo dvou, je to Váš problém. Já bydlím u tohoto tranzitu a mám cca 20m od něj postel. Rád bych aby ten hluk někdy skončil včetně nějakých neoficiálních Vašich názorů. Buďte veřejná a mějte názory za sdružení ne své osobní, určitě se není čeho bát a přijímejte Břeclavské obyvatele za členy a za své. Kde se mohu do Vašeho sdružení přihlásit za člena? Jste vůbec veřejnou zájmovkou nebo jste něčí rukou. Jste viditelně (svůj) vorkoholik, ale také za koho se bijete nevím. Děkuji zde za Vaši odezvu. _gp_

    OdpovědětVymazat
  3. ,Už začínám být na to jméno alergický. Asi příště když mě někdo naštve, neřeknu mu ty vole ale ty CANDIGIIDIOTTO!

    OdpovědětVymazat
  4. Holt bedeme jezdit do Hodonína do OBI. Tam byli vždy před námi vepředu. Jako jsme jezdívali dříve nakupovat potraviny aj do Brna.

    OdpovědětVymazat
  5. Pro _gp_: Jestli se chcete přihlásit za člena, tak napište třeba mail a nikoliv komentář ke starému článku na webu ;)
    Tranzit u Vaší postele je zapříčiněn Vašimi spoluobčany, kteří jsou líní jezdit na kole nebo neustále jezdí do hyper a supermarketů nakupovat nejrůznější svinstva, která musí být pochopitelně rovněž dovážena kamiony...
    Za koho se biji? Spíš za co - za svoje nejlepší přesvědčení a ochranu i jiných zájmů než těch materiálních, rozhodně nepatřím mezi ty, jejichž cílem je hromadění majetku a peněz bez ohledu na cokoliv (jako např. někteří bývalí představitelé našeho zatím hezkého města)...
    Zdravím

    OdpovědětVymazat
  6. • The company have decided to upgrade all PCs to the latest versions of Microsoft Office and Windows. http://e01e8xg9e2.dip.jp http://goxhghvsc1.dip.jp http://26e4co2zzu.dip.jp

    OdpovědětVymazat