Nechcete v centru Břeclavi hobby market? Co můžete udělat?

* Sledujte tyto stránky a napište sem svůj názor, vyjádření, článek, účastněte se schůzek a plánovaných aktivit

* V současnosti ještě záměr velkoprodejny neprošel procesem podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Původní dvě oznámení, proti kterému jsme napsali řadu námitek a podali petici občanů, vzal investor opakovaně zpět. Nyní investor návrh přepracoval a znovu oznámil - dokumentace byla zveřejněna zde. V současnosti je třeba opět tlaku veřejnosti, aby záměr byl řádně odborně posouzen z hlediska dopadů na životní prostředí, ovzduší, krajinu, obyvatelstvo, kulturní památky apod., což jinak není automatické! (aktualizováno červen 2011)



pondělí 19. dubna 2010

Reakce od občanů 15. - 19. dubna

  • Vážená Zuzano, narazil jsem na stránkách města Břeclavi na Vaše aktuální příspěvky týkající se tužeb egoistů ve vedení města. Pravděpodobně máme ve věci stavby na Panské louce stejné stanovisko a je možné, že bychom se shodli i ve věcech jiných. Pocházím z Břeclavi, mými obory jsou architektura a urbanismus a jako každý, kdo má zájem zkvalitňovat veřejný prostor a rozumí jeho smyslu, případně formě, která je přátelská k lidem, vidím velmi zřetelně neschopnost a absolutní nepochopení vedoucích funkcioňářů Břeclavi základních principů stavby měst. Nicméně momentálně netřeba zabývat se detaily. Tímto prvním kontaktem vyjadřuji podporu Vaší snaze, velmi rád se připojím spolu s dalšími lidmi podobného smýšlení. S přátelským pozdravem K.

  • Dobrý den, moc se v rétorice správních orgánů nevyznáme, ale určitě máme zájem se ve věci angažovat a jsme zásadně proti zatížení provozu uvnitř města Břeclavi.
    Pokud nás nasměrujete, jsme připraveni se zúčastnit. (sdružení R.)

  • Dobrý den, jako občanu města Břeclavi mi není lhostejné jakým způsobem o jeho rozvoj pečuje současná radnice. Proto bych se rád se svými přáteli připojil k negativnímu vyjádření se stavbou plánovaného hobbymarketu. Nevím jakou zvolíte formu, zda je vhodnější vyztužit odborné stanovisko podpisy občanů, nebo zda by jste preferovali více občanských stanovisek. Prosím o stanovisko k této otázce a přeji hezký den. W.

  • Dobrý den, obdržel jsem mail se zprávou o dalším projednávání výstavby nesmyslnosti. Jakým způsobem se lze vyjádřit? B.

  • Je nehorazne co to v te BRECLAVI deje jsem PRO OBCHVAT BRECLAVI a PROTI stavbe HOBBY marketu. Co s tim? Mame nejakou sanci proti lobbistum jsme obetmi politickych her. Preji hezky den. P. ZNECHUCENI A NEVERIM UZ ZADNE STRANE.
  • Dobrý den, jsem proti výstavbě Hobby marketu lokalita Včelínek. Chtěla bych vědět, co by obnášelo podpořit Vás? S pozdravem. Š.
  • Dobrý den, pracuji u Správy a údržby silnic JmK a velmi dobře znám situaci v dopravě v našem okrese a potažmo ve městě Břeclav. Je neúnosná a názor starosty, že další vybudování obchodního centra nebude mít vliv na životní prostředí a hustotu dopravy, mě zcela šokoval. Už nyní je denně Břeclav ucpána vozidly a to několikrát během dne jen s nepatrnými volnějšími intervaly. Při celostátním sčítání dopravy v roce 2005 byla hodinová intenzita jen osobních vozů v jednom směru více než 900 vozidel. To je snad dostatečně pádný důvod proti dalšímu přivádění dopravy do centra města.. Ne, ne a ne dalšímu škodlivému prvku v centru města.. Z osobní zkušenosti vím, že pana starostu ani nezajímá, kde má občan parkovat. Dle jeho názoru musí občan vědět, kde bude stát už při koupi auta. Tak proč by ho měla zajímat nějaká průjezdnost dopravy.... V.
  • ahoj zuzano, pokud se da proti te stavbe a zmene planu porad neco delat, tak rad pripojim podpis nebo neco za sebe napisu - spis, jako neznalec legislativnich tahu, nevim, co je z me pozice nejefektivnejsi.. zatim ahoj a diky. M.
  • Dobrý den, se stavbou hobby marketu nesouhlasím a podpořím vaše aktivity proti tomuto záměru. Pokud budete něco v této věci organizovat, dejte mi prosím vědět. S pozdravem R.
  • Dobrý den, vzhledem k tomu, že bydlím v Poštorné a kejkle vedení města týkající se příprav stavby tzv.hobby marketu sleduji od počátku, domnívám se, že je to jedna z posledních možností vyvinou aktivity směřující k přehodnocení celého záměru. Pokud to bude možné, rád osobně pomůžu. B.

Žádné komentáře:

Okomentovat